Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Espanjan poliisi hajotti ihmis­sala­kuljetus­verkoston - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu Uutiset

Espanjan poliisi hajotti ihmis­sala­kuljetus­verkoston


Deprecated: wp_make_content_images_responsive on kehotettu välttämään versiosta 5.5.0 asti! Käytä sen sijaan wp_filter_content_tags(). in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-includes/functions.php on line 5323

Ihmissalakuljettajien verkosto etsi asiakkaitaan pääasiassa Larachen kaupungista Pohjois-Marokosta. (Kuva: Flickr)

Salakuljetusverkoston kuvaillaan toimineen "kuin matka­toimisto”. Verkosto on poliisin mukaan tienannut tänä vuonna ainakin 1,5 miljoonaa euroa.

Espanjassa on hajotettu ihmissalakuljetusverkosto, joka on tuonut Espanjaan laittomasti satoja marokkolaisia, kertoi Espanjan poliisi maanantaina.

Poliisi kertoi, että verkosto on salakuljettanut tämän vuoden aikana noin 600 marokkolaista meriteitse Espanjaan ja ”toiminut kuin matkatoimisto”. Verkosto on poliisin mukaan tienannut tänä vuonna ainakin 1,5 miljoonaa euroa.

Siirtolaiset on ensin tuotu veneillä Espanjan rannikolle, mistä heidät on kuljettu autolla niin kutsuttuihin turvataloihin. Niistä siirtolaiset on kuljetettu näiden toivomiin kohteisiin, yleensä Kataloniaan tai Baskimaahan.

Verkosto on etsinyt asiakkaita pääasiassa Pohjois-Marokossa sijaitsevasta Larachen kaupungista. Yhdeltä henkilöltä matka on maksanut vähintään 2.500 euroa.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan Espanjaan on tänä vuonna saapunut yli 61 000 siirtolaista, kun Italiaan on samalla aikavälillä saapunut yli 23 000 siirtolaista.

Lähde: HS

Tietoja toimittajasta

Tiina Piha

Tiina Piha

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!