Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Kardemumma tarjoaa aamupalaa myös uutisnälkään - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu

Kardemumma tarjoaa aamupalaa myös uutisnälkään


Deprecated: wp_make_content_images_responsive on kehotettu välttämään versiosta 5.5.0 asti! Käytä sen sijaan wp_filter_content_tags(). in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-includes/functions.php on line 5211

Rami Varjonen haluaa startata asiakkaiden päivän hyvällä aamiaisella ja iloisella mielellä. (Kuva: Jasmi Matikainen)

Kardemumma, yksi rannikon vanhimmista suomalaisravintoloista tarjoilee nykyään myös aamiaista. Vatsaa täyttäessä voi katsella myös televisiosta Suomen aamu-TV:tä.

Kardemumma, yksi rannikon vanhimmista suomalaisravintoloista tarjoilee nykyään myös aamiaista. Vatsaa täyttäessä voi katsella myös televisiosta Suomen aamu-TV:tä.

– Elämän paras päätös on ollut muutta tänne, sanoo Rami Varjonen omistamansa kahvila ravintola Kardemumman pöydässä.

Kolme ja puoli vuotta Kardemummaa pyörittänyt Varjonen teki ravintolan tarjontaan merkittävän muutoksen viime syksynä. Siihen asti lounasravintolana ja kahvilana toimineen paikan valikoima laajentui myös aamiaiseen.

– Ovet aukeavat nykyään kahdeksalta ja silloin alkaa aamiainen, joka kestää yhteentoista asti. Yhdeksitoista valmistuvat leivonnaiset tiskiin ja siitä eteenpäin tarjoillaan lounasta neljään asti. Ovet suljetaan arkisin viideltä, Rami Varjonen kuvailee päivien rakennetta.

Kardemumman sisustus on kodikas ja hyvin suomalaishenkinen, mikä on tietysti omiaan helpottamaan Suomi-ikävää. Lisää pohjoista ulottuvuutta voi ammentaa ravintolan tv:stä, jossa näytetään arkiaamuisin heti kahdeksan jälkeen tuoreet uusinnat Suomen aamu-TV:stä. Mukava tapa pysyä kärryillä Suomen tapahtumista ja puheenaiheista.

Paljon kanta-asiakkaita

Kardemumma on palvellut niin suomalaisia kuin muun maalaisiakin jo yli kolme vuosikymmentä. Sinä aikana on luonnollisesti kertynyt mukava joukko kanta-asiakkaita.

– Kanta-asiakkaita on yli puolet. Ehkä jopa 70-80 prosenttia. Osa on kuukauden, osa melkein vuoden ympäri. Tässä on taas halailtu jo monet kerrat kun asiakkaita on lähtenyt kesäksi Suomeen, Varjonen kertoo.

Vaikka suomalaiset ovat tietysti suurin asiakasryhmä, niin muitakin käy.

– Ruotsalaisia käy tietysti ja brittejä käy jonkin verran. Espanjalaiset käyvät hakemassa korvapuusteja. Ja nyt on käynyt myös espanjalainen porukka, joka on ihastunut aamupalaamme. Olen luullut että espanjalaiset syövät aamiaisella kevyesti, mutta ei näköjään, sanoo Varjonen ja nauraa päälle.

Kahvila ravintola Kardemumma:

  • Av. Jesús Cautivo, 44
  • Arkisin avoinna 8-17
  • Aamiainen 8-11
  • Lounas 11-16
  • Lauantaisin avoinna 10-15
  • Lounas 11-14

Janne Leipijärvi

 

Tietoja toimittajasta

Janne Leipijärvi

Janne Leipijärvi

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!