Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Lentokentille tulossa myyntiin euron vesipullot - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu Uutiset

Lentokentille tulossa myyntiin euron vesipullot

Espanjan lentokenttäviranomaiset ovat kyllästyneet vesipullojen kiskurihintoihin.

Espanjan lentokenttäviranomaiset ovat kyllästyneet vesipullojen kiskurihintoihin.

Espanjan lentokenttiä hallitsevan Aenan mukaan matkustajat valittavat eniten ylihintaisista vesipulloista. Siihen on vihdoin tulossa muutos.

Aena on jo velvoittanut osaa myyntiautomaattien ja kioskien omistajista tarjoamaan asiakkaille euron hintaisia vesipulloja kirjaamalla ehdon uusiin vuokrasopimuksiin.

Edullisten vesipullojen myyntipaikat lisääntyvät vuokrasopimusten uusimisen yhteydessä.

Sopimuksen mukaan kioskien ja myyntiautomaattien on tarjottava vähintään 0,3 litran kokoisia vesipulloja euron hintaan. Myös juoma-automaateissa tyypillisesti myytävät puolen litran vesipullot on oltava samanhintaisia.

Tähän mennessä uusi vuokrasopimus on vahvistettu 19 kioskiyrittäjän kanssa seitsemällä eri lentokentällä (Madrid-Barajas, Palme de Mallorca, Bilbao, Tenerife Sur, Santiago, Vigo ja Girona-Costa Brava).

Ja kuudella muulla lentokentällä (Tenerife Sur, Grand Canaria, Fuenteventura, León, Vitoria ja Salamanca) sijaitsee yhteensä 134 myyntiautomaattia, joista saa eurolla puolen litran vesipulloja.

Idea ei ole uusi. Lentokenttien maailmanlaajuinen kattojärjestö Airports Council International (ACI) ehdotti jo vuonna 2015, että kaikkien maiden lentokenttäviranomaisten pitäisi huolehtia siitä, että jokaisella lentokentällä myydään euron vesipulloja.

Espanjan oikeuskansleri tutki lentokentillä myytävien vesipullojen hintaa jokin aika sitten ja suositteli, ettei vesipullo saisi maksaa enempää kuin 1,60 euroa. Aena halusi kuitenkin noudattaa kansainvälistä suositusta.

Aena aikoo myös lisätä ilmaisten vesipisteiden määrää lentokentillä.

Lähde: El País

Mika Heikkilä

 

Tietoja toimittajasta

Mika Heikkilä

Mika Heikkilä

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!