Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Muinainen kaupunki kaivetaan esiin Fuengirolassa - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu Uutiset

Muinainen kaupunki kaivetaan esiin Fuengirolassa


Deprecated: wp_make_content_images_responsive on kehotettu välttämään versiosta 5.5.0 asti! Käytä sen sijaan wp_filter_content_tags(). in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-includes/functions.php on line 5323

Fuengirola -joen suulla lähellä Sohailin linnaa on sijainnut muinaisten roomalaisten Suel -kaupunki. Sen rauniot aiotaan kaivaa nyt esiin.

Fuengirolan länsipäässä sijaitsevan Sohailin linnan kupeessa ryhdytään mittaviin arkeologisiin kaivauksiin. Tavoitteena on löytää muinaisen Suelin kaupungin rauniot.

Fuengirolan länsipäässä sijaitsevan Sohailin linnan kupeessa ryhdytään mittaviin arkeologisiin kaivauksiin. Tavoitteena on löytää muinaisen Suelin kaupungin rauniot.

Ryhmä arkeologeja ja antropologeja aloittaa työnsä Málagan yliopiston projektina. Aikaa tutkimuksiin arvellaan kuluvan noin kuusi vuotta. Yhteensä on tarkoitus kartoittaa 1.600:n neliömetrin alue Fuengirola -joen suulla.

Kadonnut Suelin kaupunki oli voimissaan Rooman valtakunnan aikaan. Jokisuussa on todennäköisesti asustanut varsin vilkas yhteisö. Suel nimi häipyi käytöstä kaupungin kuihduttua.

Arkeologinen projekti toteutetaan vaiheittain. Raunioille on tarkoitus järjestää opastettuja kiertokävelyjä sitä mukaa, kun projekti etenee ja mielenkiintoista nähtävää löytyy.

Lähde: Sur

Tietoja toimittajasta

Antti Pekkarinen

Antti Pekkarinen

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!