Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Parastaikaa parsa-aikaa - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu Hyvinvointi

Parastaikaa parsa-aikaa


Deprecated: wp_make_content_images_responsive on kehotettu välttämään versiosta 5.5.0 asti! Käytä sen sijaan wp_filter_content_tags(). in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-includes/functions.php on line 5323

Pitkänä tai pätkänä, parsa on sekä herkullista että terveellistä.

Kevät on parsan ystävien herkkuaikaa. Tuoretta tankoparsaa löytyy lähes joka kaupasta, eikä hintakaan päätä palella.

Kevät on parsan ystävien herkkuaikaa. Tuoretta tankoparsaa löytyy lähes joka kaupasta, eikä hintakaan päätä palella.

Monen muun hyvän asian tavoin myös parsa on kaikkea muuta kuin uusi keksintö. Sitä on viljelty Egyptissä jo 5000 vuotta sitten, ja Välimeren alueella laajemminkin ajanlaskumme alusta asti.

Herkullisen makunsa lisäksi parsaa kannattaa nauttia myös sen runsaiden terveysvaikutusten vuoksi. Listasimme joitakin syitä pistää parsaa poskeen.

1. Vitamiinipommi. Parsassa on muun muassa A-, C-, ja K-vitamiineja

2. Aivoruokaa. Parsa on yksi parhaista foolihapon lähteistä. Foolihappo on erityisen tärkeä odottaville äideille ja heidän matkustajilleen, mutta hyödyllistä myös muille. Se edistää muun muassa aivojen toimintaa.

3. Aineenvaihdunta. Parsa auttaa sekä ykkös- että kakkoshädälle. Se on diureettinen, eli edistää virtsaneritystä. Parsassa on myös runsaasti kuitua, joten se huoltaa suolen toimintaa.

4. Antioksidantit. Vapaat radikaalit, nuo aineenvaihdunnan sivutuotteet, jotka hyökkäävät solujemme kimppuun, tarvitsevat vastavoiman, jonka antioksidantit suovat. Parsassa on runsaasti antioksidantteja.

5. Puolustuskyky. Parsassa on myös E-vitamiinia, joka vahvistaa elimistön omaa puolustusjärjestelmää. Kevätflunssakin pysyy loitommalla.

Tietoja toimittajasta

Janne Leipijärvi

Janne Leipijärvi

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!