Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Perjantain pikauutiset - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu

Perjantain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 5.4.2019

Uutiskatsaus Espanja 5.4.2019

Tänään aamulla noin klo 8.00 bussi jyräsi muutaman henkilöauton Malagan alueella kuljettajan saatua ilmeisesti sydäninfarktin. Tiettävästi kuljettaja oli ainoa loukkaantunut tilanteen johdosta. Joidenkin lähteiden mukaan kuski on tällä hetkellä sairaalassa kriittisessä tilassa.

Govex -nimisen IT-alan yrityksen johdolle, yhteensä 4 henkilölle, haetaan kaikille noin 18 vuoden tuomioita korruption vastaisen syyttäjän toimesta. Syyttäjän mukaan yhtiön johto on syyllistynyt erilaisiin petoksiin EU:n alueella. Johdolta vaaditaan oikeudessa myös 20 miljoonan euron vahingon korvauksia.

Kommentti: Kohtuu kovia tuomioita hakusessa varsinkin kun otetaan huomioon, että käsittääkseni antikorruptioviranomaisen idea on taistella lähinnä poliittista ja virkamieskorruptiota vastaan. Ketkähän hyötyvät eniten, jos antikorruptioviranomaisten tutkinnat suunnataan yksityisyrityksiä kohtaan?

Málagaan saatetaan rakentaa kolmas suuri kunnallinen sairaala tulevaisuudessa. Hankkeen alkuperäinen kustannusarvio 230 miljoonaa on nyt alueen terveysjohtaja herra Morenon mukaan 400 miljoonaa euroa. 170 miljoonan ”heitto” johtui hänen mukaansa sosialistipoliitikkojen vääristä laskukaavoista.

Espanjassa ihmetellään yleisesti amerikkalaisia avioerokäytäntöjä ja korvauksia, sillä ne poikkeavat paljonkin täkäläisistä käytännöistä. Ihmetystä aiheuttaa tällä hetkellä Amazon-yhtiön perustajan Jeff Bezosin avioero, joka maksaa miehelle kohtuulliset 31 miljardia euroa.

Kommentti: Kukaanhan ei mene naimisiin rahan takia, mutta joskus avioeropäätösten jälkeen joillakin ihmisillä vaikuttaa olevan ”erikoinen hymy” huulillaan…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei Espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa Espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Tietoja toimittajasta

Janne Leipijärvi

Janne Leipijärvi

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!