Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Sankka merisumu peitti Fuengirolan - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu Uutiset

Sankka merisumu peitti Fuengirolan


Deprecated: wp_make_content_images_responsive on kehotettu välttämään versiosta 5.5.0 asti! Käytä sen sijaan wp_filter_content_tags(). in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-includes/functions.php on line 5323

Taustalla näkyy Stella Maris hotellin hahmo, joka on verhoutunut sankkaan merisumuun.

Lauantaiaamupäivä oli Aurinkorannikolla säiden suhteen mitä parhain. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja lämpötila oli suorastaan helteinen. Iltapäivällä tilanne muuttui, mereltä hiipi kaupungin ylle sankka hernerokkasumu.

Lauantaiaamupäivä oli Aurinkorannikolla säiden suhteen mitä parhain. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja lämpötila oli suorastaan helteinen. Iltapäivällä tilanne muuttui, mereltä hiipi kaupungin ylle sankka hernerokkasumu.

 

Näkyvyys tippui dramaattisesti, esimerkiksi Fuengirolan hiekkarannalta ei käytännössä nähnyt rantakatujen korkeita hotellirakennuksia. Autoillessa rantakadulla täytyi olla tarkkana, näkyvyys oli hädin tuskin parikymmentä metriä.

Paseo Maritimolla näkyvyys heikkeni. Lisäksi merisumu tekee autoihin tahmean suolaisen kerroksen.

Merisumu saapuu mereltä käsin  pikkuhiljaa mantereelle päivän mittaan. Tänään lauantaina aamu valkeni aurinkoisena ja kansa viihtyi Fuengirolan markkinoilla kesävaatteissa. Iltapäivällä tarvittiin takki päälle, kun sumu muutti kelin harmaaksi ja lämpötila laski yli kymmenen astetta.

Tieteen kuvalehti määrittelee merisumun seuraavasti. Sumu, joka on käytännössä maan tai meren pintaan ulottuva pilvi, syntyy veden yläpuolella, mutta se leviää usein sisämaahan asti samalla tasoittaen eri alueiden välisiä lämpötilaeroja.

Advektio- eli siirtymäsumusta on kysymys silloin, kun kostea ilma liikkuu vaakatasossa. Merisumun syntytavalle on ominaista se, että mantereelta virtaa lämmintä kosteaa ilmaa kylmälle merelle. Alimpien ilmakerrosten viilettyä kehittynyt alapilvi alkaa kuitenkin monesti kulkea veden päältä rannikolle tuulen kuljettamana.

Merisumu ei ole Aurinkorannikolla harvinainen ilmiö. Varsinkin keväällä sitä esiintyy usein. Yleensä se poistuu saman vuorokauden aikana, mutta joskus harmaassa pilvessä on kuljettu useampi päiväkin. Tämänpäiväisen sumun odotetaan hälvenevän huomiseen mennessä.

Tässä vielä linkki tieteen kuvalehden merisumujuttuun:

https://tieku.fi/luonto/saa/mista-merisumu-tulee

Antti Pekkarinen

Tietoja toimittajasta

Antti Pekkarinen

Antti Pekkarinen

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!