Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Sosiaalityöntekijästä ja kolmannesta sektorista - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Blogi

Sosiaalityöntekijästä ja kolmannesta sektorista

Yksi viime vuosien eniten keskustelua herättänyt asia Aurinkorannikon suomalaisyhteisössä on ollut sosiaalityöntekijän tarve. Muutama vuosi sitten alueella oli puolipäiväinen sosiaalityöntekijä. Toiminnan rahoitti tuolloin ulko- sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Kyseessä oli kokeilu. Loppuraportissa todettiin, että suomalaisen sosiaalityöntekijän tarve Aurinkorannikolla on valtaisa. Loogisesti tuollaisten tulosten jälkeen sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti, että se ei jatkossa aio toimintaa rahoittaa. Ulkoministeriö olisi ollut valmis jatkorahoitukseen.

Kun valtio hylkää, kolmas sektori voi pelastaa. Niin näyttää käyvän Aurinkorannikon sosiaalityöntekijäasiassa. Pelastavaksi tahoksi on nousemassa Merimieskirkko. Rahoitus saadaan veikkausvaroista. Suomalainen voittaa aina, kuten mainoslause kuuluu.

Ideoijana ja toiminnan moottorina asiassa on ollut Aurinkorannikon ev.lut. seurakunta ja sen tuore johtava pappi Jarmo Karjalainen. Hienoa työtä, varmasti koko rannikon suomalaisyhteisö yhtyy suuriin kiitoksiin.

Toivottavasti hanke toteutuu. Varsinkin lastensuojelussa Aurinkorannikolla on paljon tehtävää.

Pääkirjoitus

Tietoja toimittajasta

Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!