Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Tiia Sucksdorff toi padelin Suomen Turkuun - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu Henkilökuvat

Tiia Sucksdorff toi padelin Suomen Turkuun


Deprecated: wp_make_content_images_responsive on kehotettu välttämään versiosta 5.5.0 asti! Käytä sen sijaan wp_filter_content_tags(). in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-includes/functions.php on line 5323

”Kaiken takana on nainen, joka ihanasti rakentaa”, veistelee Turun ensimmäiset padelkentät rakennuttanut Tiia Sucksdorff.

Kaksi padelkeskusta Turkuun tänä kesänä pystyttänyt Tiia Sucksdorff uskoo, että padelin aika Suomessa on viimein koittanut.

Intuitioonsa vahvasti luottaen tämä energinen monitoiminainen avasi tänä kesänä Turkuun kaksi Padel-Park -padelkeskusta ja suunnittelee vielä sisäkentän avaamista ennen talven tuloa.

Sucksdorff oli tullut elämässään vaiheeseen, jossa piti päättää, jatkaako hyvää työtä toisen palveluksessa vai alkaako toteuttaa omia haaveitaan.

– Elämä on rajallista. Olin risteyksessä, jossa piti päättää, teenkö jotain, mikä on ihan ok, vai seisonko omilla jaloillani ja otanko vastuun omiin käsiini.

Monta vuotta yritysmyynnissä uraa tehneen, urheilutaustaisen naisen yhtenä haaveena oli yhdistää urheilu ja elämysten tarjoaminen. Selätettyään turvallisuushakuisemman puolensa hän perusti  golf- ja padelmatkoja muun muassa Espanjaan ja Thaimaahan järjestävän matkatoimiston.

Espanjansuomalaisten suosikkilajiin Padeliin Tiia tutustui ollessaan Aurinkorannikolla golfmatkalla, ja esimerkiksi Los Pacosin padelkeskus on hänelle tuttu paikka.

Padelissa hän näki koukuttavan lajin, joka sopii kaikille, ei ole kallis harrastaa ja jossa on myös sosiaalinen ulottuvuus.

– Bisneksen kannalta koukuttavuus on olennaista. Jos joku on hauskaa kerran, se ei kanna. Padel tarjoaa loputtomasti kehittymismahdollisuuksia ja onistumisen iloa.

– Padel on nyt saamassa siivet alleen eikä sitä pysäytä enää mikään, hän uskoo.

Sinnikäs lobbaus kannatti

Seuraavaksi energinen nainen ryhtyi pommittamaan kotikaupunkinsa viranomaisia.

– Otin työkseni, että joka päivä soitin jollekin, lähetin sähköpostia, linkkasin lausuntoja ja muuta tietoa, kyselin, että eiks olis kiva, että meilläkin voisi pelata padelia. Yksi toisensa jälkeen sanoi ei. Mutta yksi ainoa henkilö, kansanedustaja Saara-Sofia Siren otti myönteisen kannan ja totesi, että siinäpä on hyvä laji.

Sucksdorffin sinnikäs lobbaus johti lopulta siihen, että eräänä päivänä Turun kaupungin edustaja soitti hänelle kotiin ja kysyi, josko sopisi tulla pistäytymään, kun nyt on sellainen porukka koolla, joka voisi tehdä päätöksiä.

– Yhtäkkiä siellä olivat paikalla kaikki, jotka olivat sanoneet asialle ”ei”, ja sanoivat, että kerropa, mistä tässä on kyse. Minä sanoin, että olen ehkä enemmän innokas kuin osaava, mutta antakaa minulle tontti. Siinä sitten valittiin satelliittikuvasta sopiva paikka, Tiia hekottaa rempseään tapaansa.

3000 tonnia hiekkaa

Saatuaan kaupungin taakseen Sucksdorff kävi vielä pikaiset neuvottelut rahoittajien kanssa sillä seurauksella, että kenttien rakentaminen Kakskerran Harjattula Golfin tuntumaan ja Kupittaan urheilupuistoon käynnistyi kesäkuun alussa. Rakentamisesta vastasivat espanjalaiset rakennusmiehet.

– Tämä tontti oli 1,2 metriä vino ja se kaivettiin saman verran auki, jotta saatiin tasainen maa alle. Nyt perustukset ovat niin vankat, että niille voisi yhtä hyvin rakentaa kerrostalon, Tiia kehuu.

Mainittakoon, että yhteen padelkenttään uppoaa kahdesta ja puolesta kolmeen tonniin kvartsihiekkaa. Sekin on tuotava espanjasta.

Sucksdorffin Padel-Parkin kentät erottuvat pinkin pohjamateriaalinsa ansiosta muista vastaavista. Se on hänen kunnianosoituksensa naisenergialle.

– Halusin jollain tapaa naiselliset kentät, muttei niin, että se karkottaisi miehiä.

Kupittaanpuiston elokuun alussa pidettyihin avajaisiin hän olisi halunnut saada esiintyjiksi Matin ja Tepon, mikä olisi onnistunutkin, ellei Teppo olisi saman päivänä juhlinut syntymäpäiviään.

– Halusin heidän laulavan ”kaiken takana on nainen, joka ihanasti rakentaa”, Tiia hersyttelee.

Sucksdorff osaa ja haluaa myös jakaa kunniaa onnistumisistaan. Hän painottaa useaan otteeseen, että hänellä on taustalla hyviä ihmisiä, joita ilman tämäkin  hanke olisi jäänyt toteutumatta.

Suunnitelmia riittää

Nyt kun kentät ovat pystyssä ja toiminnassa, Sucksdorffilla on jo pää täynnä suunnitelmia, kuinka niitä voidaan hyödyntää normaalin pelaamisen lisäksi.

– Olen ollut jo yhteydessä Turun kouluihin, joissa on todettu, että tämähän on ihan koulujen laji. Lisäksi kokeillaan mahdollisuuksia liikuntaesteisten pelaamiseen. Seniorilajinahan tämä on ihan mahtava, hän kehuu.

Hän haluaa kantaa kortensa kekoon myös tulevien suomalaisten huippupadelistien valmennuksessa.

-Nuorista se lähtee. Nyt pitäisi kaikki kymmenvuotiaista alkaen saada valmennuksen piiriin. Meillekin pitää saada ohjaajat. Tähän kauteen ei enää ehditä, mutta tähtäämme ensi kesään.

Tiia paljastaa, että yksi tulevista ohjaajista saattaa olla Los Pacosin padelkentältä monelle tuttu Laura Taipaleenmäki.

Tämä kausi kuitenkin jatkuu niin pitkään kuin säät suinkin suovat.

– Mun mielestäni kausi jatkuu ainakin tuonne lokakuun loppuun, ja sitten onkin sisäkenttä valmiina, hän visioi.

Pelikavereita Espanjasta

Matkatoimistonsa puitteissa Sucksdorff vie suomalaisia padelisteja pelaamaan myös muun muassa Aurinkorannikon kentille.

– Yksi haasteista on pelikavereiden löytäminen Espanjasta. Toivoisinkin, että siellä pelaavat suomalaiset ilmoittaisivat minulle, jos haluaisivat pelata täältä tulevien padelturistien kanssa. Kuulisin mielelläni myös hyvistä kentistä ja ohjaajista!

KUKA?

Tiia Sucksdorff, 45

  • Omistaa Padel Travels ja Padel-Park-yritykset
  • Kahden lapsen äiti
  • Tehnyt pitkän uran matkailun, hyvinvoinnin ja kiinteistömyynnin parissa
  • Peruskoulutukseltaan kauppatieteilijä
  • Urheilutaustaa tanssin ja golfin parista

Tiina Piha

Tietoja toimittajasta

Tiina Piha

Tiina Piha

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!