Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Tiistai: Pedro Sánchezin PSOE voittamassa vaalit - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Pikauutiset

Tiistai: Pedro Sánchezin PSOE voittamassa vaalit

Uutiskatsaus Espanja 9.4.2019

Uutiskatsaus Espanja 9.4.2019

Uusimpien tilastojen mukaan Pedro Sánchezin puolue PSOE olisi voittamassa tämän kuun vaalit noin 31 prosentin tuloksella. Tämä tarkoittaisin noin 138 edustajan paikkaa.

Pääsiäisviikko tuo runsaasti turisteja aurinkorannikolle. Esimerkiksi Málagassa odotetaan hotellien käyttöasteen ylittävän 80 prosenttia.

Kommentti: Suomessa vastaavaan käyttöasteeseen kuluvalla viikolla päässee myös ALKO…

Málagan satamaan saapuu pääsiäisviikolla ennätykselliset 17 eri valtameriristeilijää visiitille. Aiempi ennätys oli 10 risteilijää yhden viikon aikana.

Kauppaketju Mercadona aloittaa oman korruption vastaisen ohjelmansa. Yhtiö tuotti voittoa viime vuonna noin 600 miljoona euroa, joten lienee selvää että moni yhtiön työntekijä haluaa osansa menestyksestä.

Kommentti: Toisaalta, mitä kertoo maan tavoista se, että yksityinen yritys joutuu aloittamaan oma-aloitteisesti antikorruptio-ohjelman? Sivukommenttina todettakoon, että yhtiön puheenjohtaja/toimitusjohtaja maksoi yhtiön tuloksesta erilaisia palkkioita vaimolleen ja tyttärilleen miljoonia euroja. Tosin hänellä oli valta ja oikeus tehdä niin joten asia ei ole laitonta. Voihan olla myös niin, että kaikki toimitusjohtajan neljä tytärtä ovat päteviä neuvonantajia, joilla on yhtiölle suuri merkitys…

Málagan sataman lähialueelle puuhataan uutta 150 metriä korkeaa hotellihanketta, joka toteutuessaan muuttaisi kaupungin siluettia suuresti. Hanke vaatii kuitenkin erilaisia lupia ja hyväksyntäpäätöksiä vielä useita, joten aika näyttää toteutuuko hanke ja millä vuosikymmenellä.

Mallorcalla pohditaan alkoholin vapaaseen nauttimiseen liittyviä uusia rajoituksia.

Espanjassa odotetaan jo kiihkeästi Fernando Alonson paluuta parrasvaloihin Indy-500 kilpailussa. Alonson ja Espanjan lehdistön mukaan häntä tulisi pitää maailman parhaana kuskina, jos hän voittaa tänä vuonna Indy-500 kilpailun.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Tietoja toimittajasta

Janne Leipijärvi

Janne Leipijärvi

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!