Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Tiistain pikauutiset - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu

Tiistain pikauutiset

Lyhyt katsaus Espanjan uutisiin.

Lyhyt katsaus Espanjan uutisiin.

 

Uutiskatsaus Espanja 26.3.2019

– Espanjassa yritetään kaikin tavoin hillitä valtion maksamien eläkkeiden aiheuttaman summan kasvua, joka on noussut vuodessa 7%. Summa on tällä hetkellä noin 9,5 miljardia euroa kuussa.
Eläkkeet ovat nousseet jo pitkään ja tällä hetkellä keskimääräinen eläke on 1133 euroa kuussa. Kasvua viime vuoteen oli noin 5%.

– Espanjan rannikon ja meren tutkijat eivät tällä hetkellä osaa sanoa, saapuuko aurinkorannikon suosituille rannoille tänä kesänä meduusoja. Aihe vaikuttaa aiheuttavan suurta jännitystä niin ihmisten kuin yritystenkin keskuudessa, sillä aihe koskettaa koko alueen turismia ja vaikuttaa ihmisten kesän viettoon.

– Huhujen mukaan Espanjan jalkapallon mahiseura Real Madrid saattaisi olla maksamaa 280 miljoonaa euroa saadaan Kylian Mbappen Pariisista riveihinsä. Summaa voitaneen pitää kohtalaisen suurena.

* Mbappe painaa virallisten tietojen mukaan 78 kilo, joten siirto hinnaksi tulisi noin 3.6 miljoonaa euroa kilo. Kulta maksaa tämän kurssin mukaan noin 37 000 euroa kiloa, joten sanonta ”painonsa arvoinen kultaa” ei pidä Mbappen kohdalla paikkaansa. Hänen arvonsa olisi noin sata kertaa suurempi…

– Andalucian alueella myymäläketju DIA sulkee 36 myymälää.

– Sairauspoissaolot ja lomat kauhistuttavat espanjalaisia työnantajia ja niiden erilaisia etujärjestöjä. Vuonna 2018 sairauspoissaolot kasvoivat noin 13% aiempaan vuoteen verrattuna ja niiden yhteenlaskettu kokonaiskustannus vuositasolla oli noin 14.4 miljardia euroa.

*Vaikka em.uutisien tuottanut ei sitä mainitsekaan, erilaisissa ”saikkutilastoissa” on suuria alueellisia eroja. Esimerkiksi Kanarialla ”saikutetaan” paljon mannerta useammin.

– Migreenin omaisesta voimakkaasta diagnostisoidusta päänsärystä kärsii Espanjassa noin 47 000 henkilöä joista 8500 Andalusia alueella.

* Vaikka määrä on suuri, niin oma käsitykseni on, että pelkästään Fugen suomalaisväestössä esiintyy satunnaista aamupäänsärkyä vähintään samassa mittakaavassa…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei Espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa Espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Fuengirola.fi kokeilee näitä M.Aaltosen uutisia tällä viikolla. Mikäli ne herättävät kiinnostusta, neuvottelemme jatkosta.

Tietoja toimittajasta

Antti Pekkarinen

Antti Pekkarinen

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!