Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Tommi Läntinen juhlii kaksia pyöreitä - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu Viihde

Tommi Läntinen juhlii kaksia pyöreitä


Deprecated: wp_make_content_images_responsive on kehotettu välttämään versiosta 5.5.0 asti! Käytä sen sijaan wp_filter_content_tags(). in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-includes/functions.php on line 4861

Tommi Läntinen ja Henrik Strang rikkaavat Kukon juhlatunnelmaan. (Kuva: Jasmi Matikainen)

Rokkaava raspikurkku Tommi Läntinen nostaa jalkaa monitorin päälle tänä viikonloppuna Aurinkorannikolla.

Rokkaava raspikurkku Tommi Läntinen nostaa jalkaa monitorin päälle tänä viikonloppuna Aurinkorannikolla.

Tommi ”Länä” Läntinen on kulkenut pitkän tien suomalaisessa rock- ja popmaailmassa. Läntisen levytysura alkoi laulavana basistina vuonna -79 perustetussa Fabrics yhtyeessä. Isot estraadit aukenivat vuonna -87, kun Läntinen perusti yhdessä kitaristi Ari ”Hombre” Lampisen kanssa Boycott -yhtyeen.

80- ja 90-lukujen taitteessa Boycottin levyt Boycott (-87), No!(-88), Lighning Srikes Back!(-90), ja Red (-92) villitsivät kukin vuorollaan suomalaista rock-kansaa. Isoimpina lekoina soivat esimerkiksi Gotta Rock ja The Knack-coveri My Sharona.

Boycottin lopetettua toimintansa, vaihtoi Läntinen laulukielen suomeksi ja lähti soolouralle. Syntyi muun muassa sellaisia hittejä kuin Via Dolorosa, Syvälle sydämeen sattuu, Kevät ja minä sekä Rööperin kuu.

Pari vuotta sitten Läntinen kasasi Boycottin uudelleen yhtyeen 30-vuotisjuhlan kunniaksi. Keikkojen lisäksi kansalle tarjoiltiin vuoden 2017 lokakuussa myös kokonainen Boycott-albumi, The Mighty.

Tänä vuonna Läntisellä on jälleen aiheita juhlaan. Miehen ensimmäisestä levytyksestä tulee kuluneeksi 40 vuotta ja herran henkilökohtaiseen matkamittariin räpsähtää elokuussa pyöreät 60 vuotta.

Läntinen on tehnyt juhlavuoden kiertuetta Suomessa täysille saleille. Nyt hän saapuu myös Aurinkorannikolle ja esiintyy His Starsissa perjantaina 5.4 ja Kukossa lauantaina 6.4.

Tietoja toimittajasta

Janne Leipijärvi

Janne Leipijärvi

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!