Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Torstain pikauutiset - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu

Torstain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 4.4.2019

Real Madrid suunnittelee aloittavansa San Bernabeu stadioninsa remontin. Hankkeen kustannusarvio pyörii miljardin euron luokassa. Puolet lainasta on tarkoitus saada Amerikassa toimivilta pankeilta.

Marbellan poliisiasemalle saapui mies joka väitti joutuneensa kidnapatuksi ja paenneensa kaappaajiaan. Poliisi otti kiinni tapauksen johdosta kaksi ranskalaista ja tutkii edelleen tapahtumaa.

Katalonian irtaantumispyrkimyksiin liittyvää oikeudenkäyntiä seurataan Espanjassa suorana RTVE-kanavalta. Eilen sattui suhteellisen ”hauska” tapahtuma, jossa Saksaa puhuva todistaja vastasi kyllä/ei kysymykseen noin kahden minuutin saksankielisellä monologilla, josta ilmeiden perusteella juuri kukaan tulkkia lukuun ottamatta ei ymmärtänyt mitään. Tulkilla loppui myös ymmärrys ja hän vastasi omatoimisesti mikrofoniin ”ei” ja päätti näin saksalainen monologin. Asiasta kiertävää klippiä on katsottu Espanjan alueella somessa eilen miljoonia kertoja.

Antequeran alueella vapaalla ollut sairaanhoitaja pelasti tukehtumassa olleen pienen sylivauvan. Vauvan kurkkuun oli joutunut pala mehupurkista, jonka sairaanhoitaja sai oikeilla toimillaan poistettua.

Espanjassa hyvin pieni osa nuorista osallistuu ammatilliseen koulutukseen oppivelvollisuutensa jälkeen. Espanjassa ”Amiksen” käy vain 12% nuorista. Suomessa vastaava luku 30%.

Malagan alueen rannikolle on annettu virallinen säävaroitus voimakkaan ja korkean aallokon vuoksi.

Madridissa poliisi on pidättänyt 70-vuotiaan miehen joka avusti peruuttamattomasti sairasta vaimoaan päättämään päivänsä. Pidätetyn miehen mukaan eutanasia on laillista, mutta poliisin mukaan ei.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei Espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa Espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Tietoja toimittajasta

Janne Leipijärvi

Janne Leipijärvi

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!