Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Tuttu paikka - uudet maut - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu Matkailu Ravintolat

Tuttu paikka – uudet maut


Deprecated: wp_make_content_images_responsive on kehotettu välttämään versiosta 5.5.0 asti! Käytä sen sijaan wp_filter_content_tags(). in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-includes/functions.php on line 4773

Witin naistenhuoneesta tuttu mieshahmo on muuttunut nepalilaiseksi Sherpaksi. –Sherpa on niin ujo, että hänet piti tuoda pois saniteettitiloista toivottamaan asiakkaat tervetulleeksi terassille, MoMon ravintoloitsijat nauravat.

Nepalilainen keittiö on yksi rikkaimmista Aasian kulinaristisista kokemuksista. Yrttien ja mausteiden monipuolinen ja huolellinen käyttö antaa ruoalle omaleimaisen, jo tuoksullaan houkuttelevan vivahteen. Nepalin herkkuja saa nyt suomalaisten hyvin tuntemasta paikasta, siitä missä ennen oli Witi. Nyt siinä on MoMo.

Nepalilainen keittiö on yksi rikkaimmista Aasian kulinaristisista kokemuksista. Yrttien ja mausteiden monipuolinen ja huolellinen käyttö antaa ruoalle omaleimaisen, jo tuoksullaan houkuttelevan vivahteen. Nepalin herkkuja saa nyt suomalaisten hyvin tuntemasta paikasta, siitä missä ennen oli Witi. Nyt siinä on MoMo.

Suurimmat vaikutteet nepalilaiseen keittiöön ovat tulleet kahdesta suunnasta, Intiasta ja Tiibetistä. Yksinkertaistaen voisi sanoa, että ruoan rakenne noudattelee intialaista perinnettä ja maustemaailma tiibetiläistä.

Aterian aluksi on mukava maistella kikherneistä tehtyä kuivaa leipää ja minttukastiketta sekä erilaisia chuthneytä.
Chicken Korma on maittava jogurttimarinoitu herkku. Nepalilainen leipä muistuttaa rakenteeltaan suomalaista rieskaa.

Testiryhmämme maisteli käynnillään kahta eri kanaruokaa, Kormaa ja Tikkaa. Kaksi toisistaan poikkeavalla tavalla valmistettua herkkua. Nimet ovat tuttuja intialaisista ravintoloista, mutta makumaailma poikkeaa selvästi. Siinä missä intialainen Korma on yleensä melko tulista, MoMon nepalilaisessa versiossa on ripaus makeutta ja todella intensiivisiä makuja. Toki potkuakin löytyy, mutta makumaailma on selvästi perinteistä intialaista rikkaampi.

Chicken Tikka on todellinen täysosuma. Kauniin punertaviksi paistetut kanapalat tuodaan pöytään vihannespedillä ja koko aterian kruunaa kastike, joka vie kielen mennessään.

-Asiakkaat ovat pyytäneet erillistä lusikkaa, jotta saavat syötyä kastikekulhon tyhjäksi, nauraa ravintoloitsija Viktoria Koppanen.

MoMoa pitää pariskunta, joista keittiössä touhuaa lahjakas kokki Dipesh Bhandari ja salin puolella Kopponen. Palvelu sujuu siis haluttaessa suomeksi.

-Olemme olleet Espanjassa nelisen vuotta. Bhandari on työskennellyt täällä intialaisissa ja nepalilaisissa ravintoloissa. Meillä on koko ajan ollut haaveena oman paikan perustaminen ja kun saimme tietää, että Witi on myynnissä, innostuimme välittömästi. Paikka on mitä mainion ja se on varsinkin suomalaisille tuttu kulma, Kopponen kertoo.

Chicken Tikka on värikäs ja maukas. MoMon kastike on yliverto.

MoMossa saa päivittäin vaihtuvaa herkullista lounasta ja iltaisin á la cartea. Lista on aasialaiseen tapaan laaja, siitä löytyy varmasti herkkuja joka makuun. Nepalissa kasviksilla on erityisen tärkeä asema ruoanlaitossa, siksi listalta löytyy myös runsaasti kasvisvaihtoehtoja.

Antti Pekkarinen

 

Tietoja toimittajasta

Antti Pekkarinen

Antti Pekkarinen

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!