Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Perjantain pikauutiset - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu

Perjantain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 29.3.2019. Futista, vaatekauppaa ja videovalvontaa.

Uutiskatsaus Espanja 29.3.2019. Futista, vaatekauppaa ja videovalvontaa.

– Espanjan La Ligan eli jalkapallon pääsarjan otteluaikojen suunnitellut muutokset aiheuttavat polemiikkia. Osapuolina ovat urheiluministeriö, seurat ja tietysti fanit. Kaikkeen jalkapalloon liittyvän toimintaan suhtaudutaan Espanjan suurella tunteella, eikä otteluaikojen muuttaminen ole poikkeus.

– Kauppaketju El Corte Ingles alkaa myydä omistamiaan kiinteistöjä, joista saatavilla tuloilla se aikoo lyhentää mittavaa velkataakkaansa. Kiinteistö pinta-alaa on Mannerespanjassa yli 10 miljoona neliömetriä. Yhtiön kiinteistöomaisuuden arvoksi arvioitiin taannoin noin 17 miljardia euroa.

– Ruotsalaisen vaatejätti H&M:n myynti kasvoi alkuvuonna Espanjassa 7%. Yhtiöllä on Espanjassa 70 myymälää.

– Malagan hallintoviranomaiset ovat päättäneet asentaa Sohon alueelle 13 uutta videovalvontakameraa, joiden toivotaan lisäävään turvallisuutta alueelle. Hankkeella oli mitä ilmeisimmin asukkaiden tuki takanaan.

Espanja pankeilla on tällä hetkellä yritysten ja kotitalouksien talletuksin yhteensä noin tuhannen miljardin euron edestä tileillään. Tänä vuonna summa on hieman noussut.

*Jos harrastaisimme ironista kirjoittamista voisimme ihmetellä mikä mahtaa olla vastaava luku espanjalaisten poliitikkojen ulkomaisilla pankkitileillä, mutta kohteliaisuussyistä emme vihjaa asiasta mitään.

Edellisen päivän uutisia:

http://beta.fuengirola.fi/torstain-pikauutiset/

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei Espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa Espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Tietoja toimittajasta

Antti Pekkarinen

Antti Pekkarinen

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!