Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Ikä vain numeroita? - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Blogi

Ikä vain numeroita?

Vanhusten hoiva tulee Suomessa puhuttamaan vielä pitkään, ainakin vaaleihin saakka. Nyt esiin tulleet epäkohdat ovat karseata kuultavaa isojen toimijoiden, kuten Esperin ja Attendon suunnalta.

Haluan kuitenkin tuoda pari muutakin lisuketta tähän myrkkykeitokseen. Peilin eteen voisi marssia myös osa vanhusten jälkeläisistä, joiden mielenkiinto vanhempiin tai isovanhempiin on kummasti lisääntynyt heidän aikansa käydessä vähiin. Nyt he ovat hyvinkin topakasti valittamassa, vaikka ennen laitostumista heidän oma huolenpitonsa on jäänyt liian monella vain pikaisiin morjestamisiin. Takametsistä ja asunnoista ollaan sitten pitämässä kiinni viimeiseen hengenvetoon asti.

Toinen asia mistä ei ole puhuttu on hoitajien ammattitaito. Liian paljon on melkein väkisin koulutettu ihmisiä lähihoitajiksi, vaikka eväät olisivat paremmat johonkin muuhun hommaan, jossa ei joutuisi sosiaaliseen kontaktiin. Olen itse pitänyt vanhusten hoivakotia ja kokemani perusteella voin näin sanoa.

Yllättävän paljon tulee myös viikonlopuksi ja maanantaiksi sairastapauksia ja se aiheuttaa monenlaista ongelmaa. Suurin osa hoitajista on tietenkin ammattitaitoisia ja toimivat sen mukaan.

Kolmas asia on kunnan päättäjät! Heillä on mielestäni iso vastuu tästä kehityksestä. Heidän päässään raksuttaa vain eurot, ihmiset ovat sivuseikka. Se vasta kalliiksi tulee. Käsissä on nyt niin suuri asia ja tulevaisuudessa vielä paljon isompi. Jos nyt ei saada vanhusten asiaa käännettyä inhimillisempään suuntaan, on tulevaisuus entistä surkeampi. Suomessa on paljon hyviä vanhusten hoivakoteja joista voisi ottaa mallia.

Vesa Uusi-Kilponen

Asiasanat

Tietoja toimittajasta

Vesa Uusi-Kilponen

Vesa Uusi-Kilponen

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!