Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Luonnonvillalla paremmat yöunet kesäkuumalla - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Etusivu Hyvinvointi

Luonnonvillalla paremmat yöunet kesäkuumalla


Deprecated: wp_make_content_images_responsive on kehotettu välttämään versiosta 5.5.0 asti! Käytä sen sijaan wp_filter_content_tags(). in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-includes/functions.php on line 5211

Valmentaja Juha Flinck muistuttaa, että ihmisen pitää arvostaa omaa unta. (Kuva: Mika Heikkilä)

Paralympiavoittajan Leo-Pekka Tähden valmentaja Juha Flinck neuvoo, miten nukkua paremmin.

Paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähden valmentaja Juha Flinck neuvoo, miten nukkua paremmin.

Valmentaja Juha Flinck aloittaa ensi viikon torstaina (8.3) Fuengirolan kotikoulun tiloissa toukokuun puoleenväliin asti kestävän luentosarjan, jossa hän käy läpi unen merkityksestä ihmiselle ja miten nukkua paremmin.

– Valmennuksen kautta olen tullut tietoiseksi levon merkityksestä suoritukseen. Jos ihminen ei saa tarpeeksi lepoa, niin pelkällä ravinnolla ja harjoittelulla ei saada aikaan tarvittavia tuloksia, Flinck kertoo.

Vajaan tunnin kestävän luennon ensimmäinen osa koostuu unen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille.

– Minulla ei ole lääketieteellistä, vaan liikuntatieteellinen koulutus. Mutta ole lukenut edesmenneen formulalääkärin Aki Hintsan kirjan Voittamisen anatomia (WSOY, 2015) sekä erilaisia tutkimuksia, joissa kaikissa muistutetaan, että ihmisen pitää arvostaa omaa unta, Flinck sanoo.

– Hintsa sanoo kirjassa, että jos ihminen nukkuu vain kuusi tuntia yössä kahden viikon ajan, niin sen aiheuttama väsymys vastaa 0,8 promillen humalatilaa.

Suomalaiset nukkuvat huonoiten

Flinck kertoo, että erään yleiseurooppalaisen tutkimuksen mukaan suomalaiset nukkuvat kaikista huonoiten.

– Se lisää alttiutta muun muassa sydän- ja verisuonitauteihin, kakkostyypin diabetekseen, muistisairauksiin ja masennukseen, Flinck muistuttaa.

Luennon toisessa vaiheessa Flinck kertoo luonnonvillan merkityksestä unelle.

– Törmäsin luonnonvillaan Etelä-Teneriffalla kaverini luona. Hän laittoi minut nukkumaan kesäkuumalla villavällyjen väliin. Seuraavana yönä en herännyt kertaakaan siihen, että olisi ollut hiki.

Flinckin mukaan villa hengittää ja se pitää ihon vakiolämpöisenä ja antaa sille mikrohierontaa.

Luennon lopuksi Flinck antaa käytännön neuvoja, miten omasta sängystä voi tehdä palautuskeskuksen käyttämällä hyväksi luonnonvillaa.

– Minulla on siellä mallisänky ja islanninlampaan villasta tehtyä tuotteita, jotta voin konkreettisesti näyttää, miten se syntyy, Flinck sanoo.

Tilaisuuden aluksi järjestetään kahvihetki, jossa tarjoillaan myös pientä purtavaa.

– Samalla voi keskustella Leo-Pekka Tähden kanssa, Flinck lupaa.

Mika Heikkilä

Hyvän unen merkitys ihmisen hyvinvoinnille -luennot joka torstai pääsiäistä lukuun ottamatta toukokuun puoleen väliin asti Fuengirolan kotikoululla klo 18.00. Kahvitarjoilun vuoksi ilmoittautumiset +358 50 305 2828 tai flinck@wippies.com.

Korjattu 14.3: islanninponin villa islanninlampaan villaksi.

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!