Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Rahat pois rikkureilta - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Blogi

Rahat pois rikkureilta

EU on tällä hetkellä monenlaisessa kriisissä. Brexit, hallitsematon maahanmuutto, eteläisten jäsenten epävakaa talous ja joidenkin itäisten jäsenten demokratiaa ja EU:n perusarvoja halveksuva hallintatapa heiluttavat yhteisön perustuksia.

Brexitin pallo on heitetty jo kanaalin yli brittien pyöritettäväksi, muut mainitut ongelmat ovat sisäisiä. Niihin pitää löytää ratkaisuja yhteisön piiristä, muuten kivijalka uhkaa upota hetteikköön.

Torstaina EU-parlamentti otti ison askeleen Itä-Euroopan häiriköinnin lopettamiseksi. Se päätti leikata tai jopa jäädyttää EU rahoitusta sellaisilta mailta, jotka rikkovat oikeusvaltioperiaatteita. Oletettavasti päätös on suunnattu Unkarin ja Puolan hallituksille, ne ovat puuttuneet esimerkiksi maiden oikeuslaitosten riippumattomuuteen.

Rahahanojen sulkeminen on erinomainen päätös. Diktatuurin käärmeen ei saa antaa kasvaa Euroopan sisällä. EU:n on puolustettava arvojaan kaikin mahdollisin keinoin. Tällä päätöksellä suojataan demokraattisesti toimivien EU-valtioiden kansalaisten verorahoja. Ei ole oikein, että niitä käytetään kansalaisiaan sortavien hallitusten tukemiseen.

Tästä aiheesta ovat puhuneet monet Aurinkorannikolla vierailleet poliitikot. Jyrki Katainen, Eero Heinäluoma ja Petri Sarvamaa ovat kannattaneet päätöstä lämpimästi. Jussi Halla-Aho sen sijaan ei tunnistanut Puolan tai Unkarin demokratiavajetta. Mitä se sitten kertoo Halla-Ahon ajatusmaailmasta, sitä voi näin vaalikeväänä kukin itsekseen mietiskellä.

Pääkirjoitus

Asiasanat

Tietoja toimittajasta

Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!