Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/loco-translate/loco.php on line 157

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 401

Notice: Undefined index: automatic_updates in /home/int48368a/beta.fuengirola.fi/wp-content/plugins/stops-core-theme-and-plugin-updates/main.php on line 419
Ulkosuomalaisille oma vaalipiiri - Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset
Blogi

Ulkosuomalaisille oma vaalipiiri

Suomen rajojen ulkopuolella asuu enemmän tai vähemmän pysyvästi noin neljännes miljoona äänioikeutettua suomalaista. Se on valtava määrä ihmisiä. Keski-Suomen vaalipiiri on suunnilleen saman kokoinen. Keski-Suomesta valitaan eduskuntaan kymmenen kansanedustajaa.

Ulkosuomalaisparlamentti on aika ajoin nostanut esille ajatusta ulkosuomalaisten omasta vaalipiiristä. Ajatusta omasta vaalipiiristä on nostanut keskusteluun myös valtio-opin professori Hanna Wass Helsingin yliopistosta.

Oma vaalipiiri varmasti aktivoisi ulkosuomalaisia äänestämään. Viime eduskuntavaaleissa oikeuttaan käytti vain noin kymmenen prosenttia äänioikeutetuista ulkosuomalaisista. Kirjeäänestyksen vuoksi nyt käytävissä vaaleissa prosentin uskotaan hieman nousevan. Alhaiseksi se kuitenkin jää.

Ulkosuomalaisten oma vaalipiiri sähköistäisi keskustelua melkoisesti. Jo nyt Aurinkorannikolla kiinnostus vaaleja ja kotimaan politiikkaa kohtaan on runsasta. Mikäli ehdokkaita olisi omasta yhteisöstämme, se avaisi aivan uudenlaisia mahdollisuuksia erilaisten väittelyiden ja muiden vaalitilaisuuksien järjestämiselle.

Olisi mielenkiintoista nähdä myös se, mistä päin maailmaa ulkosuomalaisten edustajat tulisivat valituiksi. Ruotsi olisi vahvoilla, siellä asuu reilut 100.000 Suomen kansalaista. Seuraavaksi paikkoja olisivat varmasti jakamassa espanjansuomalaiset.

Olisihan se komiaa, jos Aurinkorannikolta olisi omat senaattorit Arkadianmäellä päättämässä kansankunnan merkittävistä asioista. Ulkosuomalaisparlamentti on tehnyt hyvää työtä monessa asiassa, toivotaan tämänkin asian edistyvän suotuisasti.

Pääkirjoitus

Asiasanat

Tietoja toimittajasta

Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Lisää kommentti

Click here to post a comment

Kolumnit

Viikon kysymys

Kuinka paljon syöt mämmiä pääsiäisenä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Sää Fuengirolassa

Weather Icon

Fuengirola.fi Facebookissa

Tilaa aika!